Generation Pep: En rörelse för hälsosamma barn och unga 

 2016 grundade kronprinsessan Victoria och prins Daniel Generation Pep, med målet att främja barn och ungas hälsa och välmående. I dag är organisationen en viktig aktör i arbetet med att informera och förbättra barns livsstil i Sverige – och flera stora namn står bakom det viktiga arbetet.

– För mig är det en självklarhet att vilja inspirera unga till rörelse, säger Carolina Klüft, sjukampsmästare och verksamhetschef.

Allt fler unga drabbas av fetma och mår psykiskt dåligt – och dålig kost i kombination med minskad rörelse är en stor del av problemet. Sedan 2016 har den ideella organisationen Generation Pep arbetat med att informera, utbilda och inspirera unga att leva ett aktivt liv, något som Carolina Klüft, OS- och VM-medaljör i sjukamp samt verksamhetschef på Generation Pep brinner för.

– Vi strävar efter att stödja barn och unga till att leva ett aktivt och hälsosamt liv och jobbar nära aktörer som skolor, idrottsföreningar, hälso- och sjukvården samt forskare för att skapa bättre förutsättningar för barns hälsa. Arbetet bygger på vetenskaplig forskning och evidensbaserade metoder för att främja fysisk aktivitet, hälsosam kost och psykiskt välmående – och en stor del handlar om att nå ut direkt till unga och deras föräldrar för att inspirera till en mer aktiv livsstil, säger hon.

Kan må och prestera bättre
Carolina berättar att Generation Peps viktiga arbete inte bara från en tidig ålder kan förebygga en mängd hälsoproblem, som fetma, hjärt- och kärlsjukdomar och psykisk ohälsa med hjälp av en aktiv livsstil och hälsosam kost, utan även kan leda till förbättrad skolprestation och stärkt samhällelig medvetenhet.

– Forskning har visat att fysisk aktivitet och en hälsosam kost kan förbättra koncentration, inlärning och skolprestation hos barn och ungdomar och vårt viktiga arbete med samhällsaktörer skapar en bredare förståelse för problematiken och ökar chanserna att åstadkomma positiva förändringar. Jag är stolt över att få vara med och bidra till Generation Peps viktiga arbete – genom att arbeta tillsammans kan vi skapa en hälsosammare framtid för våra barn och unga, avslutar hon. 

Generation Pep är en ideell organisation som främjar barns och ungas hälsa genom fysisk aktivitet, hälsosam kost och psykiskt välmående. Vi samarbetar med skolor, idrottsföreningar och andra organisationer för att skapa en hälsosam framtid för alla barn och unga. Joina oss i vårt arbete för att göra skillnad!

Victor Christophe

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *